Fotodag in verzorgingshuis Veldhoven

PortretvannuBlog

Met prachtig gekapt, wit haar komt ze aanlopen. Subtiel opgemaakt en met haar mooiste kleren aan. Behoedzaam vindt ze met haar rollator haar weg door de ontmoetingsruimte in het verzorgingstehuis.

Onze eerste klant van vandaag op deze fotodag. Tachtig jaar is ze, en nog enorm goed bij de tijd. Ze zegt dat ze graag op de foto wil voor haar dochter. En voor haar broer die in Canada woont. Haar broer wil graag een foto van haar zonder bril. Ze vraagt daarom of we foto’s met en zonder bril willen maken.

Deze mevrouw mag dan tachtig zijn, ze ziet eruit als vijfenzestig. En ook als je met haar praat lijkt ze een stuk jonger dan ze is. Ik vraag me af waarom ze in het verzorgingshuis woont, maar dat is niet iets wat je zomaar aan iedereen vraagt.

Uit zichzelf vertelt ze echter dat ze al meer dan tien jaar lijdt aan onverklaarbare trillingen in haar hele lichaam. Vandaag blijkt ze toevallig een goede dag te hebben. Maar tijdens een slechte dag komt ze haar kamer niet uit en kan ze niets. De slechte dagen houden soms weken achtereen aan. Door de jaren heen heeft ze geleerd ermee om te gaan. Zich er niet tegen te verzetten want dat heeft toch geen zin. Altijd met de hoop: misschien is er morgen weer een goede dag.

Wat een bewondering heb ik voor deze lieve, sterke mevrouw. Ze geniet zichtbaar van haar fotosessie en de foto’s worden prachtig. Enorm blij is ze met het resultaat dat we een week later bij haar afleveren. Als ik haar later weer spreek vraagt ze wanneer we weer komen. Haar zus heeft de portretten gezien en wil ook heel graag op de foto. En dat is natuurlijk het mooiste compliment dat we kunnen krijgen.

Heel bijzonder, het verhaal van sommige mensen vergeet je nooit.

Wilt u ook een mooi portret van uzelf, uw vader, moeder, opa of oma? Of voor iemand anders die u een plezier wilt doen met een mooie foto? Neem gerust contact met ons op!