We merkten dat ouderen weinig op foto’s staan. En dat een goed portret ontbreekt. Daar komen we vaak achter op het moment dat het te laat is. Het moment dat we op zoek gaan naar een mooie herinnering. Jammer toch? Wij vinden het belangrijk dat er van iedereen een mooi portret bestaat. Juist van mensen op leeftijd.

De camera is inmiddels een vast onderdeel van onze garderobe geworden: kleren aan en camera om. Wat ooit begon als een hobby liep al snel uit op een liefde voor fotografie. Nu is deze liefde ons werk. Wat een mazzel.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wat het planningsschema van onze fotodagen is? Neem contact op

”Toen mijn opa overleed bleek dat we geen enkele recente foto van hem hadden. Vreemd want we kwamen er toch iedere week…. Gewoon niet aan gedacht. Iets waar we tot op de dag van vandaag spijt van hebben.“

Sander

Nathalie

Je hebt vast mooie foto’s van je ouders of van je opa en oma. Van vroeger op school in zwart/wit, van hun trouwdag en met jou als kind. Maar als je er over nadenkt blijkt dat je eigenlijk helemaal geen recente, met zorg gemaakte foto’s meer van ze hebt. Herkenbaar? Dit is in ieder geval het verhaal van vrijwel iedereen die wij spraken.

In een tijd waarin volop met de mobiele telefoon wordt gefotografeerd, en allerlei momenten in het leven worden vastgelegd blijken we zomaar een heel belangrijke groep te vergeten. Onze ouders en opa’s en oma’s.

Zonde vinden wij, en daarom startten wij met onze missie: van elke oudere een blijvend portret. Voorwaarden waren dat het voor iedereen bereikbaar en betaalbaar moest zijn. Het antwoord daarop: schoolfotografie voor ouderen! Wij komen met onze mobiele fotostudio naar u toe en maken van iedereen die dat wil een professioneel, met zorg gemaakt portret.

We werden geraakt door de dankbaarheid van de ouderen en hun verhalen tijdens het maken van een mooi portret op locatie, van zichzelf of samen met hun partner, en realiseerden ons dat wat we doen voor hen echt iets toevoegt. En dat maakt dit het mooiste werk dat er is.


Pascale

Mensen en verhalen. Twee dingen die voor mij met elkaar verbonden zijn en me intrigeren. Voor mij begon het met het vertellen van verhalen op papier. Als schrijver en redacteur schreef ik over de mensen waarmee ik praatte. Hun geschiedenis. Anekdotes.

De stap naar ouderenfotografie was voor mij bijna vanzelfsprekend. Foto’s spreken tot de verbeelding. Leggen verhalen vast. Ook als mensen niet meer kunnen praten. Hun verhaal ligt opgesloten achter hun ogen. In een blik. Mijn uitdaging is om dat verhaal te vangen in een portret. Zodat de geschiedenis blijft leven. Voor NU en in de toekomst.

Naar onze blog


Onze blog